Fulltext M.I.A.
Titul: Metro
Datum vydání: 29.7.1998
Zpět na výsledky vyhledávání

Nechci tramvaje v Počernické

Reaguji na postoj pana Škody z Prahy 10 ze dne 20. července, týkající se tramvají v Počernické. Vyjadřuji svůj názor z pozice toho, kdo již několik desítek let v této ulici bydlí. Můj osud i osud celé naší rodiny je tedy velice těsně spjat s touto komunikací. Domnívám se, že žádná tramvaj již nemůže nahradit alespoň kousek přírody vměstnaný do obrubníků. Také riziko při přecházení této ulice bude nepoměrně vyšší a to při počtu dopravních nehod právě v této ulici nebude zanedbatelné a doplatí na to opět naše děti. Hluk z tramvajových linek patří též k ekologickým činitelům utvářejícím naše životní prostředí, za které se pan Škoda vyslovuje. Co se týče prodloužení metra, zastávám názor, že pokud lidem skutečně o něco jde, tak by neměl být takový problém tohoto prodloužení docílit. Avšak musí se chtít a myslet...

Jana Zemánková, Praha 10

Děkuji za objektivní článek o marihuaně

Velice mě potěšil váš článek "Marihuana a hašiš". Konečně byl uveřejněn článek tohoto typu v novinách pro širokou veřejnost, především pak střední a starší generaci, která má nezřídka naprosto zkreslené představy o drogách a hází měkké nenávykové drogy do stejného pytle s nebezpečnými návykovými drogami, jako je heroin či pervitin, aniž by se zajímali o jejich původ, složení či aplikaci. Doufám, že tento článek pootevřel oči těm tisícům zásadových lidí, jejichž jedinou náplní života je televize a večeře, a kteří možná dosud ani netušili, jak vlastně "ta nebezpečná droga marjánka" vypadá. Chtěla bych jen dodat, že "huliči" rozhodně nejsou feťáci, kteří se bez své drogy neobejdou. Jsou to často lidé vzdělaní, v dobrém společenském postavení a marihuana je pro ně prostředkem k úniku z nudné a mnohdy stereotypní reality do světa té nejbujnější fantazie.

L. G., Praha 2

Zfetovaný člověk nemůže řídit

Protestuji proti zveřejnění článku Lucie Serbouskové: Marihuana a hašiš, ve kterém je plno zavádějících a nepravdivých informací. Zejména zavádějící a nebezpečné je tvrzení, že "podle zprávy také nemizí schopnost provádět fyzické, intelektuální či společenské aktivity". Negativní vliv marihuany na schopnost řídit motorová vozidla již byl experimentálně prokázán. Piloti US Army přistávali na trenažérech simulujících let letadla chybně ještě za 24 hodin po vykouření jedné cigarety marihuany. Kuřáci marihuany ohrožují za volantem automobilu nejen sebe, ale také ostatní účastníky provozu. Navíc účinné látky z marihuany se ukládají v tucích těla a uvolňují se nečekaně, takže i po několika dnech může nastat situace, kdy řidičova schopnost řídit je snížena. Jestli v této důležité věci autorka lhala, zpochybňuje to celý článek. Je nesmyslné se domnívat, ze světoví odborníci bojují proti marihuaně pod vlivem nějakého pana Anslingera z roku 1930. Zveřejněním zmíněného článku jste se dopustili klamání veřejnosti, která bude mít tragické následky. Na základě tohoto článku budou sedat řidiči do automobilů a zabíjet a mrzačit sebe, své rodiny a jiné účastníky silničního provozu, nemluvě o škodách způsobených v jiných oblastech života. Zodpovědnost za životy a poranění padá tedy i na Vaši hlavu.

Vladislav Běhal

Zpět na výsledky vyhledávání

Tento článek byl nalezen fulltextovým prohledávačem M.I.A.


media internet agency
M.I.A. © 1998 Všechna práva vyhrazena