Fulltext M.I.A.
Titul: Právo
Datum vydání: 3.5.1999
Zpět na výsledky vyhledávání

Legalizaci konopí podpořili i anarchisté

Manifestaci na Palachově náměstí za legalizaci mariuhany přišli podpořit i anarchisté.

Téměř dvě stovky mladých lidí přišly v sobotu na pražské Palachovo náměstí podpořit happening za legalizaci marihuany.

Zatímco na dvou prvomájových demonstracích, které týž den za účasti skinheadů a anarchistů probíhaly na jiných místech Prahy, museli proti rozvášněným účastníkům s obušky zasahovat policisté, manifestace na podporu marihuany probíhala v příjemné atmosféře.

Po patnácté hodině přilákalo teplé slunečné počasí a živá hudba také skupinu anarchistů, kteří na Palachovo náměstí zamířili po své demonstraci, kterou pořádali na Arbesově náměstí. Desítky přihlížejících policistů ale zasahovat nemusely. Anarchisté si na zem posedali mezi ostatní účastníky manifestace a někteří si s lahvemi piva v rukou dokonce při hlučné hudební reprodukci "zaskákali" do rytmu.

Shromáždění uspořádal Svaz pěstitelů konopí a Přípravný výbor pro legalizaci konopí u příležitosti sobotních oslav Mezinárodního dne marihuany.

Organizátoři připravili pro zájemce také několik řečnických příspěvků na obhajobu legalizace marihuany jako takzvané lehké drogy. K dispozici byly i podpisové archy petice, která se legalizace dožaduje. Organizátoři hodlají petici odevzdat poslancům, až se jim podaří shromáždit alespoň deset tisíc podpisů. Zatím ale nedokázali přesněji odhadnout, kolik lidí již petici podepsalo.   (žan)

Zpět na výsledky vyhledávání

Tento článek byl nalezen fulltextovým prohledávačem M.I.A.


media internet agency
M.I.A. © 1998 Všechna práva vyhrazena