Trafika

Zmije

Mediaserver

Svět namodro

Prague Internet World

Media Internet Agency

Media Internet Agency

Trafika

Titul: Právo
Datum vydání: 17.8.1999
Zpět na výsledky vyhledávání

Studentka nabízela drogu dětem

PLZEŇ (her) - Pro trestné činy výroby a nedovoleného držení omamných látek a šíření toxikomanie stanula v pondělí před senátem Krajského soudu v Plzni mladistvá L. K. (1982).

Studentka gymnázia v Blovicích podle obžaloby na zahradě svých rodičů vypěstovala v roce 1998 indické konopí. To pak koncem října nejenže sama v cigaretách kouřila, ale údajně je také nabízela svým nezletilým kamarádkám na diskotékách. Na chatě své přítelkyně pak měla poskytnout drogu také nezletilému, teprve 14letému chovanci dětského domova v Horšovském Týně. Navíc byly v zajištěné sklenici s drogou zjištěny zbytky sušené muchomůrky červené.

Obžalovaná vypověděla, že dostala v dubnu minulého roku na diskotéce asi deset kusů semen indického konopí. "Dal mi je jeden kluk, jménem ho neznám. Zasadila jsem je na zahradě svých rodičů. Ti si toho nevšimli, bylo to totiž v místech, kde rostly jen kopřivy a plevel. Někdy v září už byly rostliny kolem jeden a půl metru vysoké, sklidila jsem asi dvě až tři a sušila je na půdě, kam nikdo nechodil," uvedla. Pak drogu rozdrobila a smíchanou s tabákem ji používala k balení cigaret.

Podle svých slov sama vykouřila asi pět kusů. "Na drogách však závislá nejsem a po cigaretě jsem měla jen lepší náladu," popsala své stavy po požití marihuany. O podzimních prázdninách pak měla drogu ve sklenici přinést na chatu své přítelkyně, kde s nimi čas trávili dva chlapci z dětského domova. Že bylo jednomu z nich méně než patnáct let, se prý dozvěděla až od policie.

V případě odsouzení hrozí obžalované až několikaleté vězení.

Zpět na výsledky vyhledávání

Tento článek byl nalezen fulltextem M.I.A. (http://fulltext.mia.cz)


M.I.A., a.s. © 1999 M.I.A., a.s.
e-mail: